Kies op maat

Inloggen Menu

Biomedische Research en Diagnostiek

Innovatie in de biomedische wetenschap en laboratoriumtechnologie

Bijna dagelijks worden in de media doorbraken in de biomedische wetenschap gerapporteerd. Zoals het gebruik van stamceltransplantatie bij sommige vormen van kanker, een vaccin tegen aids of malaria, of het ontdekken van genen die betrokken zijn bij de ziekte van Parkinson of ALS. Deze minor speelt hierop in en laat je kennismaken met recente ontwikkelingen op biomedisch gebied.

Wat houdt deze minor in?

Biomedische laboratoriumtechnologie en de (bio)medische wetenschap ontwikkelen zich razendsnel. Deze minor speelt daarop in. Je maakt kennis met recente ontwikkelingen in het vakgebied, zowel binnen de research & development, alsook binnen de medische laboratoriumdiagnostiek.

Ingangseisen

Doelgroep

Deze minor is geschikt voor studenten die een opleiding volgen binnen het domein Life Sciences en die het propedeutisch examen hebben behaald. Voor buitenlandse studenten (K3/4) is een vergelijkbare opleiding in de Life Sciences vereist. In het eerste semester (vanaf september) volg je de minor in Deventer, in het Nederlands. In het tweede semester (vanaf februari) kun je deze minor volgen in Enschede, in het Engels.

Je bent een student binnen de Life Science en je wilt je verdiepen in je toekomstige vakgebied. Wil je ook grotendeels zelf bepalen hoe je de module vormgeeft? Dan is deze minor voor jou.

Rooster

Opzet van de minor

In kwartiel 1/2 is de minor Nederlandstalig, in Deventer. In kwartiel 3/4 (vanaf februari) kun je de Engelstalige minor volgen in Enschede.

Opbouw (voor beide varianten)
Tijdens deel 1 volgt de student 4 vakken. Hiervoor maakt de student een keuze uit een blok van drie vakken (gerelateerd aan infectieziekten/ erfelijke ziekten/ tumorbiologie, 15 EC) en vult deze aan met Biotechnologie of Laboratoriumgeneeskunde (5 EC). Per vak zijn er elke week klassikale bijeenkomsten, waar je individueel en in groepen werkt. In de laatste 2 weken deel 1 gaan de studenten zelf op zoek naar een project (10 EC) om tijdens deel 2 aan te werken. 

Per module volg je enkele klassikale lessen, maar ben je vooral bezig met het vaststellen, voorbereiden en uitvoeren van een verdiepende opdrachten. Hiertoe werk je samen met medestudenten in een projectgroepje. Daarnaast worden er gastcolleges en excursies georganiseerd.

Toetsing

Toetsing:

Je wordt beoordeeld aan de hand van beroepsproduct- en thema-opdrachten (bijvoorbeeld een verslag, presentatie, kennisclip, etc.). Voorwaardelijke toetsen maken ook deel uit van de thema’s.

Aanvullende informatie

Geen Saxion-student:

  • Neem vóór aanmelding via Kies op Maat contact op met de minor-contactpersoon: Margit Schraders (m.schraders@saxion.nl , 06-82408916) om na te gaan of er nog plekken vrij zijn.
  • Zorg ervoor dat je leerovereenkomst bij Saxion is vóór de einddatum van de aanmeldperiode.

Hoe meld ik mij aan?
Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?
Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij 'Uploaden documenten' in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
  • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
  • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)
  • Origineel Bewijs Betaald Collegegeld van het studiejaar 2024-2025 (beschikbaar vanaf juni). Je kunt dit bewijs, ook als je in termijnen betaalt, aanvragen bij je onderwijsinstelling. Jouw onderwijsinstelling verstuurt het Bewijs Betaald Collegegeld naar Saxion.
    Uiterste inleverdatum bewijs betaald collegegeld is 2 weken voor de start van de minor.

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met het Saxion Servicepoint, 088 – 019 3000.