Stedenbouwkundig Ontwerpen
Vind je stedenbouwkunde een interessant vakgebied? En heb jij altijd al stedenbouwkundige ontwerpen willen maken? En je plannen op een visueel aantrekkelijke manier willen presenteren? In de minor Stedenbouwkundig ontwerpen krijg je de kans èn kennis om dit te doen!
Inhoud van de minor
Tijdens de keuzeminor leer je duurzame ontwerpen te maken op verschillende schaalniveaus in verschillende ruimtelijke contexten. De opdrachten zijn veelal afkomstig uit de praktijk, waardoor je werkt met reële opdrachtgevers. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van het vak. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan visualisatietechnieken en leer je je gemaakte werk op een visueel aantrekkelijke manier te verbeelden.
Leerdoelen
Binnen de Minor Stedenbouwkundig ontwerpen werk je in ateliervorm aan praktijkvragen in samenwerking met verschillende externe opdrachtgevers van onder andere overheden en bedrijfsleven.
Naar aanleiding van de gekozen opdracht stelt elke student leerdoelen op en legt deze, samen met de gekozen leeruitkomsten, vast in een persoonlijk Plan van Aanpak.
Ingangseisen
De minor Stedenbouwkunde is als keuzeminor te volgen door alle studenten die opleidingen volgen op het gebied van stedenbouwkunde, bouwkunde, ruimtelijke ontwikkeling, planologie, geografie, fysieke leefomgeving en mobiliteit.
Propedeuse + 30 EC’s. Tijdens een toelatingsgesprek wordt bekeken of je ontwerpvaardigheden en -kennis voldoende op peil zijn en je het vereiste startniveau beheerst.
Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ruimtelijke ontwikkeling.
Toetsing
De werkstukken en presentaties, moeten met een voldoende zijn beoordeeld. Sommige werkstukken zijn individueel, andere zijn groepswerkstukken. Aan het einde van het semester word je getoetst door middel van een mondeling assessment op basis van leeruitkomsten die opgenomen zijn in een beeldend portfolio.