Avans Smart Industry & Internet of Things
Bedrijven en organisaties zitten te springen om professionals die nieuwe technologie niet alleen begrijpen, maar ook kunnen toepassen. Dat is nu precies het werkveld waar de minor Smart Industry 4.0 IoT zich op richt. Een echte innovatieve uitdaging dus!
Big data, smart Robotics, Artificial Intelligence, machine learning……onderwerpen die steeds vaker in het nieuws komen. Het kan je moeilijk zijn ontgaan: we bevinden ons midden in de vierde industriële revolutie. Technologische ontwikkelingen leiden tot steeds snellere en meer ingrijpende veranderingen. Organisaties staan te springen om professionals die kunnen opereren op de grenzen van engineering, ICT en bedrijfskunde.
De academie ATIx (Academie voor Technologie en Innovatie) verzorgt opleidingen op alle drie de kennisgebieden (engineering , ICT en bedrijfskunde), waardoor het mogelijk is om de juiste kennis aan te bieden aan het bedrijfsleven. Als student ontwikkel je vaardigheden op meerdere vakgebieden die je kunt inzetten voor Smart Industry en Internet of Things oplossingen.
Bij de minor Smart Industry staan de projecten centraal. Binnen deze projecten zal je regelmatig worden uitgedaagd om op een voor jou onbekend terrein te opereren. De studenten waar je mee samenwerkt komen dan ook van verschillende opleidingen (Mechatronica, Elektrotechniek, Werktuigbouw, Informatica en Bedrijfskunde). Gezamenlijk werken jullie in een multidisciplinair team aan een Smart Industry oplossing voor een ‘echt’ bedrijf. Daarnaast krijg je ook nog een groepsopdracht waarin je eigen geformuleerde leerdoelen kunt realiseren door het ontwerpen en bouwen van een werkend IoT product.
Neem deel aan de minor Smart Industry & Internet of Things en wordt een voorloper en winnaar op de arbeidsmarkt van morgen.
Leerdoelen
De volgende leerdoelen staan centraal tijdens deze minor:
-
De student (her)ontwerpt bedrijfsprocessen en/of ondersteunende middelen door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen, zodanig dat deze bedrijven efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor-made kunnen produceren.
-
De student werkt samen in een multidisciplinair team, zodanig dat ze gezamenlijk tot een integrale oplossing komen.
-
De student ontwikkelt kennis en vaardigheden op het gebied van Smart Industry met het stellen van de juiste leervragen, zodanig dat hij/zij zijn ontwikkeldoelstellingen bereikt.
Ingangseisen
- De minor staat open voor studenten vanuit de volgende opleidingen: Werktuigbouwkunde -Elektrotechniek – Mechatronica - Informatica - Technische Informatica - Technische Bedrijfskunde - Business IT & Management - Industrial Engineering & Management. Uiteraard kan dit vanuit diverse locaties en/of diverse hogescholen.
-
Je mag je inschrijven als je, bij je eigen opleiding, de 3de jaar’s stage hebt doorlopen. Als je, jezelf hebt ingeschreven voor de minor betekent dat niet dat je rechtstreeks bent geplaatst.
-
De minor is geschikt voor gemotiveerde studenten die van een uitdaging houden. Je werkt namelijk voor een echt bedrijf, met de nieuwste technologieën en moet je dus regelmatig op nieuwe kennisgebieden begeven.
-
Daarnaast moet er een goede spreiding zijn in de achtergrond van de studenten (Engineering, ICT en bedrijfskunde) binnen de projecten. Daarom krijg je, afhankelijk van je studierichting, eerst een intakegesprek, waarin je kan aangeven waarom juist jij geschikt bent voor deze uitdaging. Studenten van de technische opleidingen van Avans hoeven geen intake gesprek. Voor studenten van externe opleidingen is afhankelijk van de vooropleiding wel een intakegesprek nodig.
Literatuur
De ontwikkelingen op het gebied van Smart Industry gaan zo snel dat de technieken van vandaag morgen alweer zijn verouderd. Daarom maken we binnen de minor gebruik van vraag-gestuurd onderwijs. Binnen de minor is er door de beperkte beschikbare plekken ruimte voor persoonlijke benadering. De begeleidende docent en het bedrijf waar je het project voor uitvoert, levert je zoveel als mogelijk de relevante kennis.
Echter, vraag-gestuurd onderwijs vraagt ook een verantwoordelijkheid van de student. Je formuleert zelf je leervragen en daarmee stippel je ook je eigen leerroute uit.
Rooster
Kennis en vakgebieden
Colleges en workshops zijn er op het gebied van Robotica, Sensortechnologie, IoT & IoT Connectivity, Artificial Intelligence, System Engineering, Big Data Analytics en andere technologische ontwikkelingen die een belangrijke rol spelen bij de digitalisering van bedrijfsprocessen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan organisatorische en communicatieve ontwikkelingen (o.b.v. zelf geformuleerde leerdoelen).
Bedrijfsbezoek
Je organiseert een bedrijfsbezoek bij het bedrijf waar je de opdracht uitvoert. Dit wordt door elke projectgroep gedaan zodat je ook een kijkje krijgt in de andere bedrijven die betrokken zijn bij de minor. Elke projectgroep maakt een presentatie en video van de toepassing binnen het bedrijf en een rondleiding.
Toetsing
Smart Industry & IoT is een 30 EC minor waarin diverse deelfacetten worden getoetst (zoals b.v. de beoordeling vanuit het bedrijf, de voortgang in kennisontwikkeling, etc.), die voorwaardelijk zijn voor de totale afronding van de minor.
Aanvullende informatie
Voor vragen kun je terecht bij Henny van der Linden (hgmj.vanderlinden@avans.nl)
Adresgegevens:
Avans Hogeschool
Lovensdijkstraat 61-63
4818 AJ Breda
Academie voor Technologie en Innovatie x
Voertaal: Nederlands