Audiovisueel en Educatie
Als toekomstig docent krijg je, of heb je misschien al wel, te maken met leerlingen die het vak Media, Vormgeving en ICT (MVI) volgen. Zij leren bij dit vak een audiovisuele productie te maken en te ontwerpen middels storyboards en scripts. Jij gaat ze bij deze stappen begeleiden, uitdagen en prikkelen.
Leerdoelen
Leeruitkomst 1. Vakinhoud
Als docent (in opleiding) leer je je te bekwamen in het ontwerpen en maken van audiovisuele producten. Daarbij moet je denken aan video, foto en animatie producten.
Bij het ontwikkelen van het ontwerpen leer je gebruik te maken van creatieve technieken en leer je rekening te houden met doel, doelgroep en inhoud.
Bij het vormgeven en creëren van de audiovisuele producten leer je hoe je deze producten vormgeeft. Ook de technische aspecten komen aan de orde. Creatie en het creatieve proces krijgen ook aandacht. Bij het produceren leer je rekening te houden met technische eisen.
Leeruitkomst 2. Didactiek
Als docent in opleiding ontwerp je op startend niveau educatief materiaal voor lerenden waarbij zij door middel van activerende didactiek leren audiovisuele producten te ontwerpen.
Je presenteert het educatief materiaal en laat daarbij zien hoe dit product tot stand is gekomen. Ook verantwoord je de geschiktheid van het educatieve materiaal op basis van relevante onderwijskundige modellen, vakdidactische methoden, pedagogische inzichten en een visie op leren en onderwijzen.
Leeruitkomst 3. LOB
Als docent (in opleiding) ontwerp je op startend niveau educatief materiaal voor lerenden waardoor zij inzicht krijgen in de arbeidsgebieden die gerelateerd zijn aan Media vormgeving en ICT. Je laat lerenden aan de hand van de loopbaancompetenties reflecteren op hun eigen loopbaan en beroepsperspectieven zodat zij een afgewogen keuze maken voor een vervolgopleiding.
Daarnaast reflecteert de docent in opleiding methodisch op de eigen ontwikkeling aan de hand van de vijf loopbaancompetenties.
Ingangseisen
Geen
Literatuur
Geen
Rooster
Lesdag is donderdag, 7 bijeenkomsten van 4 uur.
Toetsing
Portfolio
Aanvullende informatie
De minor gaat van start bij voldoende inschrijvingen. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving. Houd er rekening mee dat een minor vol kan zijn of dat een minor niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen.
Je meldt je aan door middel van het opsturen van de ondertekende leerovereenkomst. Zorg er daarom voor dat je leerovereenkomst voor het einde van de inschrijfperiode ondertekend is en per mail bij ons binnen is: minorsbe@windesheim.nl
Je bent aangemeld wanneer wij je leerovereenkomst per mail ontvangen hebben. Eerder ben je bij ons niet in beeld.
Ben je student van Windesheim? Schrijf je dan in via de intekenapplicatie van Windesheim. (Let op: andere inschrijfdeadlines!) Kijk voor meer informatie op de site 'Aanbod Vrije Ruimte'.
Let op; deeltijdstudenten betalen vaak een lager bedrag aan collegegeld dan het collegegeld dat voor de deeltijd of voltijdopleiding staat waar zij de minor willen volgen. Houd er rekening mee dat je in dat geval het verschil zelf dient te betalen.