Mobile & Web Solutions
Wil jij:
- werken in een team aan een ICT oplossing (mobile en/of web app) waarbij verschillende disciplines en expertises samen komen?
- een oplossing maken met een opdrachtgever vanuit de praktijk, voor een echte bedrijfsopdracht die daadwerkelijk toegepast gaat worden?
- zelf je opdracht en team kiezen en mee bepalen aan de wijze van realisatie om gezamenlijk mee aan de slag te gaan ?
- adviseren en realiseren over de mogelijke inzet van moderne future technologien, zoals AI
- ervaren wat het is om een gebruiksklare app te ontwikkelen?
Dan is het keuzesemester Mobile & Web Solutions iets voor jou!
Het verbredende keuzesemester Mobile & Web Solutions wordt door HBO-ICT van Windesheim in samenwerking met het bedrijfsleven verzorgd. Je gaat voor een opdrachtgever een mobiele of web application ontwikkelen. Je maakt hierin gebruik van de laatste middelen in overleg met opdrachtgever, waarbij je zelf adviseert over de mogelijkheden. Hierbij streef je ernaar dat het eindproduct productierijp in de app store of online op het web staat.
Je werkt in jouw team met drie of vier andere studenten aan een multidisciplinaire projectopdracht. De teamleden brengen met hun eigen achtergrond en opleiding hun expertise in.
Studenten van Software Engineering, Commerciële Economie, Communicatie, Journalistiek, Health Care, Recht, Business IT & Management, Infrastructure Design & Security en Embedded Systems & Automation zijn je voor gegaan.
Internationale studenten kunnen ook deelnemen aan het semester.
Samen met je opdrachtgever formuleer je de doelstelling en werk je met name vanuit je eigen discipline aan de Oplossing. Daarnaast ben je bereid de andere samenwerkende disciplines te begrijpen, een brug te slaan en zo nodig taken in andere disciplines uit te voeren. Hierbij adviseer je waar mogelijk over het gebruik van nieuwe technologieën zoals AI, Machine Learning etc. en past die na overleg met opdrachtgever toe.
Theorie
De theorie maak jij je eigen op de werkplek via learning-on-the-job. Gebaseerd op de wensen van jouw opdrachtgever ontwikkel en implementeer je een oplossing, zoals dat
ook in de praktijk gebeurt. Hierbij ontvang je intensieve coaching van docenten met praktijkervaring.
Het semester is vraag gestuurd ingericht: op basis van concrete leervragen worden workshops en masterclasses verzorgd. Bijvoorbeeld : Project Management, (Advanced) SCRUM, Growth Hacking, Design Thinking en Consulting Skills. Resultaten van de workshops gebruik je direct in je projectopdracht.
Regelmatig vindt kennisuitwisseling met de andere projectgroepen plaats.
Voor dit keuzesemester ontvang je 30 EC’s. 6 EC’s daarvan behaal je door in beide periodes op maandag een module uit het Professionele Vaardigheden programma te volgen.
Leerdoelen
Het keuzesemester Mobile & Web Solutions is een van de verbredende keuzesemesters van HBO-ICT. Je leert participeren in een project in een professionele en agile werkomgeving. Dit gebeurt in een multidisciplinair team met een echte opdrachtgever.
Dit semester staat open voor alle HBO-studenten die geïnteresseerd zijn in het leren ontwikkelen van een App. En dat is meer dan alleen het technische gedeelte, er staan onder meer onderwerpen als gebruikerservaring, commerciële en juridische aspecten en privacy op het spel. Op deze manier leer je zowel over de professionele omgeving als van andere disciplines in je project.
De feedback, evaluatie en begeleiding zijn erop gericht om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de afstudeerfase van je opleiding.
Ingangseisen
De instapeisen zijn: je bent derde of vierde jaars student HBO, je hebt je propedeuse en minstens 105 EC’s behaald in het eerste en tweede studiejaar.
Literatuur
Er wordt alleen gebruik gemaakt van vrij toegankelijke leermaterialen.
Rooster
Het Project - 24 EC’s
De opdrachten zijn verschillend van aard. Er is vaak sprake van een marktkans of probleem waar je samen met je Product Owner een innovatieve oplossing voor creëert. Je kan zowel voor een bestaande organisatie als voor een start-up aan de slag gaan, dat kan zowel bij je opdrachtgever als op de Campus zijn.
Het semester is vraag gestuurd ingericht: op basis van concrete leervragen worden workshops en masterclasses verzorgd. Bijvoorbeeld : Project Management, (Advanced) SCRUM, Growth Hacking, Design Thinking en Consulting Skills. Resultaten van de workshops gebruik je direct in je projectopdracht.
Professionele Vaardigheden - 6 EC’s
Naast het project kies je in beide periodes steeds een module uit het Professionele Vaardigheden programma. Deze module volg je op maandag op de Campus.
Je maakt, per periode, een keuze uit onder meer : leidinggeven, creativiteit voor ICT, time management, ICT recht, Financial Management, gesprekken in organisaties, communicatieve vaardigheden, oriëntatie op onderwijs, Prince2, 7 Habits, student coaching of R&D.
Toetsing
Portfolio-evaluatie: Het portfolio wordt gepresenteerd en voldoet aan alle minorvereisten. Je hoeft geen eindverslag op te leveren.
Professionele houding: De professionele houding en het gedrag zoals getoond door de student voldoet.
Aanvullende informatie
Studenten worden wekelijks gecoacht in hun projectteam.