Toegepaste Ecologie
Gaat jouw hart sneller kloppen van het idee dat je kunt bijdragen aan herstel van biodiversiteit? Of wil je graag onderzoek doen naar de relatie tussen bodem, water en vegetatie? In de minor ‘Toegepaste Ecologie’ krijg je de kans om je eigen interesse te volgen en ruim de tijd nemen om het ecologisch vraagstuk van jouw keuze grondig bij de kop te nemen. Een prima manier om je verder te verdiepen in je toekomstige werkveld en daar belangrijke contacten op te doen.
Deze minor biedt jou de mogelijkheid om:
* een zelf gekozen ecologisch onderwerp helemaal uit te diepen.
* samen met andere studenten een ecologisch (veld)onderzoek uit te voeren voor een opdrachtgever.
* je grondig te verdiepen in algemene ecologische principes en kennis van de Nederlandse ecologie en soortenkennis.
* uit een pallet met vaardigheden kies jij je eigen pakket vaardigheden die passen bij hoe jij je wil ontwikkelen als ecoloog.
Leerdoelen
Je kan in een gesprek met een deskundige discussiëren over de interacties tussen ecologische principes en passende beheermaatregelen op verschillende organisatieniveaus (van genen tot ecosystemen) in verschillende gebieden
Ingangseisen
- Een HBO/WO-propedeuse en minimaal 40 EC uit het tweede jaar, óf een HBO/WO-propedeuse en een afgeronde stage of andere afstudeeractiviteit.
- Ecologische voorkennis, bijvoorbeeld opgedaan via een module binnen je opleiding, een minor, stage-ervaring, of uit hobby’s en vrijetijdsbesteding.
- Goed georganiseerd en een hoge mate van zelfstandigheid. Dit is een complexe en intensieve module.
- Intakegesprek: Plan na inschrijving een afspraak met de coördinator van deze minor. Tijdens dit gesprek beoordelen we je toelaatbaarheid en of je voldoet aan de bovenstaande ingangseisen.
Literatuur
Essentials of Ecology (facultatief)
Rooster
De minor duurt 20 weken met een studiebelasting van 40 uur per week. Je dient minimaal 2 hele dagen per week aanwezig te zijn. De overige 3 dagen plan je zelfstandig in met je medestudenten.
“Let op: Bij het volgen van deze minor krijg je les op beide locaties.”
Toetsing
Voor 17 EC doe je een mondeling kennisassessment, hiervoor dien je minimaal een 5.5 te halen.
Daarnaast dien je minimaal een 5.5 te halen voor je project van 8 EC. Dit wordt getoets door het schrijven van een plan van aanpak en een eindverslag. Tot slot dienen de vaardigheidstrainingen met een voldoende te worden afgerond (5 EC)
Aanvullende informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over deze minor mail dan naar S.Mulders@has.nl
Kosten:
Externe activiteiten (kamp of excursie), eventuele reiskosten veldwerk en facultatief boeken
“Let op: Bij het volgen van deze minor krijg je les op beide locaties.”